Директорът на главна дирекция „Административно-информационно обслужване и координация" в Националната агенция „Пътна инфраструктура" (НАПИ) Янко Янков съобщи, че до края на другата седмица по пътищата в страната ще бъдат поставени над 500 нови информационни табели.

Поставянето на табелите е изискване на ЕС, допълни Янко Янков.

„Ние имаме желание, а също така и изпълняваме изисквания на ЕС да поставим табели, които да показват коя фирма почиства този участък. Става дума не само за зимния период, а за цялата година. Табелите ще указват и към кого да се обърнат хората в случаи на авария. На тях ще бъдат изписани номерата както на мениджъра на фирмите, така и дежурни телефони, които ще работят по всяко време", поясни Янков.

Междувременно стана ясно, че на редовното си заседание държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата ще обсъжда оценка на пътнотранспортната обстановка от началото на годината и мерки за ограничаване на тежките катастрофи и жертвите по пътищата.

Комисията ще обсъди и промените в закона за движение по пътищата, приети от МС, с които се въвеждат ограничения за новите водачи в първата година след получаването на свидетелство за управление на МПС.