По пътищата на 22 области в страната вече са монтирани близо 400 информационни табели, след като ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура" обяви началото на кампанията на 3 ноември.

На финала на кампанията по републиканските пътища ще има 556 табели, съдържащи информация за фирмата, отговорна за поддържане на конкретния пътен участък и телефоните за връзка както с нея, така и с дежурните от съответното Областно пътно управление.

В 22 области приключи окончателно монтирането на табелите по магистралните участъци и по пътищата от I и II клас на републиканската мрежа.

В някои области табели са монтирани и по важни третокласни пътища. Местата за поставянето им бяха определени от директорите на Областните пътни управления съвместно с органите на Пътна полиция, съобщават от пътната агенция.

За забавяне по технически причини са докладвали само директорите на Областните пътни управления в Перник, Враца, Видин, Монтана, Плевен и Разград, както и частично за област Бургас. Там кампанията продължава.

В Софийска област монтирането на табелите приключи и гражданите могат да ги видят на 39 места по важните републикански участъци.

Информационните табели в цялата страна са еднотипни, на светлоотразителна основа и с размери 2,00/ 1,25 метра.