Днес за десета поредна година ботевградската гимназия "Акад. проф. д-р Асен Златаров"  отбеляза Европейския ден на спорта. Той бе открит от директора на училището Даниела Колева и с изпълнението на състава на гимназията по чиърлидинг.


В спортния празник взеха участие всички ученици от гимназията. Те се включиха в спортните упражнения, играха тенис на маса, баскетбол и волейбол. Организацията, подготвена от учителите по физическо възпитание и спорт, бе отлична.


Гости на събитието бяха състезателите по олимпийско таекуондо с треньор Владимир Далаклиев, които направиха специална демонстрация. Сред гостите бе президентът на ФК Балкан 1929 Иван Редовски, треньорът във футболния клуб Николай Николов както и нападателят в мъжкия тим Николай Миков.  Гости бяха и треньори по лека атлетика.


Специално присъствие имаше и мъжкият баскетболен отбор на Балкан. Тук бяха Стефан Михайлов, Иво Корестилов, Михаил Калинов,  Иван Гаврилович, Кори Рийвс и Тайър Маршал. Те те само присъстваха, но и се включиха активно в спортните мероприятия. Някои от баскетболистите се включиха в двустранна игра, облечени в екипите на училището, други от тях бяха в ролята на треньори.