Община Ботевград обяви обществена поръчка с предмет:„Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на обект „Енергийно обновяване на сградата на НЧ „19-ти февруари 1906“, с. Скравена“. Средствата за обекта са осигурени по Националния план за възстановяване и устойчивост.  


НЧ „19-ти Февруари 1906“ в с. Скравена е построена и въведена в експлоатация през 1982 г. В годините назад са извършвани частични строително-ремонтни дейности на отделни помещения в сградата. Съществуват и части от нея, които през целия експлоатационен период не са били ремонтирани, което налага необходимостта от настоящия проект, а именно – прилагане на енергоспестяващи мерки чрез цялостна подмяна на съществуващата стара дограма, врати, витрини; цялостно топлоизолиране на ограждащи елементи (външни, вътрешни стени, подове и тавани). 


Предвижда се топло и хидроизолация на покрив; подмяна на отоплителната инсталация за нуждите на цялата сграда,както и подмяна на стари осветителни тела с енергоспестяващи LED осветителни тела. В рамките на проекта ще бъде изградена мълниезащитна и заземителна инсталация на сградата и ще бъде осигурена архитектурна достъпна среда.


Прогнозната стойност на обществената поръчка възлиза на 745 395 лева, без ДДС.


Крайният срок за подаване на оферти е 21 октомври.