Под патронажа на инж. Владимир Александров, кмет на община Етрополе, нашият град стана част от най- мащабното шахматно събитие в България и подобри рекорда по посещаемост, като в него взеха участие над 400 деца. Целта на III Национално шахматно турне „Асеневци“ е популяризиране на шахмата сред подрастващите и предоставяне на всеки желаещ възможност да тренира безплатно, както и да участва в шахматни състезания.


Организатор и директор на турнето е многократният шампион на България Даян Нинов, основател на една от най- успешните школи по шахмат в България и треньор към световната федерация по шахмат FIDE. Под формата на приказка той запозна децата с най - древната игра и най- интелектуалния спорт. Откритият урок премина в много игри и забавления. Малчуганите получиха награди и ваучери за безплатни онлайн курсове по шахмат с продължителност 4 месеца, водени от професионални треньори. Най- добре представилите се деца ще участват в национален турнир на шампионите.


Екипите на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе“ и Клуб „Спорт и здраве - Етрополе“ благодарят за професионализма и приятелското отношение на организаторите от Национално шахматно турне "АСЕНЕВЦИ" - 2024.


Клуб на миньора и минното дело - Етрополе