„Два пъти на местни избори досега жителите на Новачене дават мощна подкрепа за кандидатата на ГЕРБ  и избират Катя Петрова за кмет. По нейна инциатива и със съдействието на Младен Маринов, депутат от ГЕРБ, в селото бяха решени важни  местни проблеми.
Хората в Новачене могат да продължат да разчитат на подкрепата на ГЕРБ и занапред” – заяви канидатът за народен представител Дамян Маринов.
„В момента се ремонтира пътя Новачене-Боженица със средства от държавния бюджет. С финансиране от Министерството на отбраната  е предвидено строителството на нов физкултурен салон в основно училище "Васил Левски" за почти 1,5 милиона лева. Общинските проекти бяха одобрени за финансиране  и с гласовете на депутатите от ГЕРБ”- подчерта водачът на листата за Софийска област Младен Маринов. Ще продължим да защитаваме проекти на българските общини да се финансират от държавния бюджет” – допълни той.
Днес Младен Маринов, Дамян Маринов и  други канидатите от листата на ГЕРБ се срещнаха с жители на Новачене.
„Обновяване на площада в селото, подмяна на водопровода и асфалтиране на улици – това са исканията на хората, това са и нашите приоритети” – коментира Дамян Маринов. – Затова на 27 октомври  разчитаме на подкрепа от хората в Новачене. С номер 18 в бюлетината, преференция 103” .

Купуването и продаването на гласове е престъпление.