“Няма задържани за продаване и купуване на гласове в мащабната специализирана полицейска операция в Софийска област, съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция" при МВР-София комисар Петър Соколов. Дали учудва? Не, не ни учудва”, това заяви водачът на листата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” Атанас Славов по повод изявлението на комисар Соколов в понеделник.


Бившият правосъден министър заяви, че по време на всекидневните предизборни обиколки из София-област той и екипът му чуват и разбират за това как върви мащабно купуване на гласове - с конкретни имена и конкретни секции за конкретни партии. В няколко свои изявления той дори посочи конкретни примери, като напр. ситуацията в Етрополе с действията на известния като Емо Фаса и липсата на активност на полицията в Ботевград.


“Чуваме оплаквания как полицията не работи. Чуваме за това как в рисковите секции се поставят неопитни служители, а опитните са разпределени в маловажни секции. Чуваме за това как ръководители, назначени през последните две години, си затварят очите за “новото начало”. Чуваме за странни размествания по ръководни позиции в областта”, коментира Славов.


Юристът обяви, че екипът ПП-ДБ в областта набира още застъпници за деня на изборите 27 октомври в Самоков, Ботевград и Етрополе. По-специално се търсят застъпници за рисковите секции №15 и 16, с. Литаково, с. Новачене, с. Врачеш и с. Скравена  в община Ботевград, секции №32, 33, 34, 35 и 36 в Самоков и секции №5, 1, 3 и 4 в град Етрополе. Заявления за пазители на вота могат да се подават на платформата “Ти броиш”.


“Ние от “Продължаваме Промяната - Демократична България” ще се борим всеки глас да бъде правилно отчетен и затова имаме нужда от вашата помощ”, заяви Славов. 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!