Край на ляво–либералните експерименти и излъчване на силно проевропейско управление, което да възстанови политическия диалог и отново да обедини нацията ни! Това  бе акцентът на предизборната среща на кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС в Ботевград тази вечер.
Пред препълнената зала „Ботевград” канидидатът за народен представител Дамян Маринов благодари за подкрепата на изборите досега. „Сигурен съм, че ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила. Трябва още малко, обаче, за да може на 27 октомври да кажем край на политическата криза в страната” – заяви той. „Редовно и стабилно правителство означава, че България няма да изгуби  близо 30 милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост. А това са средства, които  ще отидат в общините и други важни сектори” – допълни той.
„Обръщам се към тези, който са обезверени и разочаровани и се отказват да гласуват. Негласувайки вие давате възможност на малки партии с минимална  обществена подкрепа да вкарат в парламента 10-12 депутати, от които обаче ще зависи посоката и развитието на цяла България” – заяви още той.
Политическа партия ГЕРБ е единствената, която има разработена Управленска програма и План за възстановавяне след кризите. Ето и част от приритетите:
-    Създаване на 15 стратегически индустриални парка в страната
-    Дигиализация – въвеждане на дигителен паспорт и дигитална самоличност, премахване на електронните подписи и лични идентификацинни кодове  -Въвеждане на дигитално гише и дигитална община.
-    Строителство на пътища, сред които приоритет е завършване на скоростния път Видин-Ботевград.
„Благодарение на ГЕРБ бяха приети и записани в държавния бюджет всички проекти за общините, включително и за Ботевград. Нашият лидер Бойко Борисов настояваше да бъдат вкарани в закон, за да не се използват като политически бухалки срещу българските кметове” – заяви водачът на листата Младен Маринов.
 ”Пътят Ботевград - Видин е много важен за Ботевградския регион, за да гарантира достъпа до инвестиции и работна ръка. Този път трябваше вече да е готов с темповете, с които се работеше през 2020 г. и 2021 г. Но, за съжаление, Промяната блокира проекта и отложи завършването му в неясно бъдеще.
 Поемам гаранции, че това, което трябва да се случи като проекти за Ботевград и малките населени места в общината, ще се случи. Условието е да получим категоричната подкрепа на ботевградчани в неделя” – заяви Младен Маринов.
ГЕРБ-СДС е с номер 18 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.