От 11 до 13 ноември в Пловдив беше проведена научнопрактическа конференция по проблемите на делегираните бюджети в системата на образованието.
Организатори са Съюза на работодателите в системата на народната просвета в   България и Министерството на образованието и наука.
Доц.Даниел Вълчев – заместник-председател на Министерския съвет и министър на образованието и науката е открил конференцията. В процеса на дискусиите са взели участие представители на Министерството на финансите, Националното сдружение на общините в Република България и от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, от Югозападния университет в Благоевград. .
По време на семинара са обсъждани проект  за нов Закон за народната просвета, Новите тенденции в работата на ЦДГ и ОДЗ, Професионалната образователна перспектива, Външното оценяване в образованието, Директорът като мениджър в училището, както и Модел на безопасното училище.
В работата на конференцията взеха и директори, членове на Съюза на работодателите в системата на народната просвета от Етрополска община.