Веднага след отпадането на Здравко и Ваня от играта страстите между членовете на Балбоа отново се разпалиха. Този път Яна нападна открито Жени и Янита за предателството им, а двете дори не успяха се защитя.

Участниците получиха шанс да се нахранят по време на традиционния търг на оцеляващите. На всеки от тях бяха дадени по 500 долара, с които да наддават за храна. Разликата от миналите издания беше, че този път сървайвърите наддаваха без да знаят за какво ще броят парите си. Сред най-активните в пазарлъка беше Яна. Всъщност тя успя да грабне първите ястия и да засити глада си с чипс и два вида сос и с българска баница и таратор. Единствената й останала приятелка от бившите Пачека – Гергана, успя да купи 4 кюфтета и две кебапчета с гарнитура и шопска салата с чаша ракия. Така бившите от Мого Мого почти не стигнаха до храната. Наред с ястията някой от участниците успяха да си купят и изненади. Спас спечели вана с коктейл и пура, но малко след това трябваше да остави удоволствието, защото Женя пък си купи избор да изпрати един от съплеменниците си на Острова на изгнаника. По предврителен план на Галина това трябваше да бъде Спас. Въпреки ироничните молби на малката Гергана, която подхвърли че иска да отиде, защото и без това ще бъде следващата изгонена, Жени предпочете Спас да навести Николай. Минути след това плувкинята успя да купи торта и покани Галина и Янита да я споделят заедно с нея. Най-смешната част от търга беше покупката на Гергана Савова. Културиската успя да спечели наддаването и се докопа до четка и паста за зъби, въпреки че четири от нейните зъби липсват.

Този път в търга се включи и Владо Карамазов, който брои 150 долара за сутиена на най-едрогърдата участничка – Женя. Плувкинята в свали горнището си и се потопи във ваната пълна с пяна.

Веднага след като приключи търга племето се прибра в лагера си, а на Острова на изгнаника Мартинов и Спас се опитаха да се договорят. Това обаче се оказа трудна задача, защото Спас очевидно не беше получил наставления от Галина. След като научи какво се случва в племето Николай реши, че трябва да изпрати писмо до Генерала, с което отново да хвърли в размисли стратегът на Балбоа.