Фаворитът за "Златната топка" Кристияно Роналдо сериозно се компрометира в снощната контрола на Португалия срещу Бразилия, загубена с позорното 2:6. Освен че по никакъв начин не защити претенциите си, че е най-добрият футболист в света, звездата на Манчестър Юн се изложи с грубиянска проява срещу защитника на домакините Тиаго Силва, който след мача го обвини, че се е опитал да му счупи крака.

'Всички знаем, че Роналдо е невъздържан, но трябва да показва повече уважение към съперниците си. Не мога да приема постъпката му. Ако не се бях предпазил, сигурно сега щях да съм със счупен крак", оплака се потърпевият Силва.

Инцидентът се разигра към края на двубоя, когато изнервен от разгрома и от невзрачното си представяне, Роналдо влезе остро в крака на бранителя. Бразилецът се строполи на тревата и отказа да приеме подадената му ръка, а когато все пак се изправи, двамата със звездата на Португалия си размениха остри реплики. Роналдо дори си позволи да хване за врата левия бек на домакините Марсело, но бързо беше озаптен от останалите играчи.