LG и PRADA представиха в Европа вторият си съвместен модел телефон KF900.

Той е с подобрен интерфейс с Flash и haptic технологии и слайд QWERTY клавиатура. Поддържа 3G (HSDPA до 7.2 Mbps) и WiFi и има пълен HTML browser. В него е вградена и 5 мегапикселова камера със светкавица и стабилизатор на изображението и втора за видео разговори. Чрез мултимедийният плейер му можете да слушате музика и гледате видео в най-популярните дигитални формати (включително и в DivX).  

В съдържанието му е заредена колекцията на PRADA за Есен-Зима 2008, новите анимирани късометражни филми на PRADA, посветени на телефона и wallpapers, илюстриращи водещи теми от модните колекции на PRADA от 2001 г. до сега.

Телефонът ще се предлага с нов стилен аксесоар за ръка - PRADA Link (модел: LG-LBA-T950). Той прилича на часовник и представлява Bluetooth устройство, което „наблюдава" постъпващите обаждания, чете SMS-ите и позволява апарата да се използва без да се вади от чантата или джоба. Новият аксесоар не просто допълва дизайна на телефона, но и въвежда изцяло нова концепция за мобилна комуникация.

Специално за KF900, PRADA и LG организираха грандиозно събитие в Лондон на 18 ноември, а модната къща дори му посвети късометражен анимиран филм, създаден от режисьора Джеймс Лима.

Името на филма е  Fallen Shadows. Оригиналът е създаден от Prada и беше представен миналия септември в Ню Йорк. Специално за премиерата на телефона обаче, създателите на филма са променили някои детайли, така че да включат и KF900. 

Анимацията, създадена от режисьора Джеймс Лима,  (два пъти номиниран за ЕМИ, създател на визуалните ефекти на сериала „Терминатор: Хрониките на Сара Конър"  и „Космически забивки") използва последните възможности на високите технологии - за първи път е използвана уникална 3D фотокопираща машина, която сканира  и записва цяло тяло на човек, за да създаде изцяло анимиран герой.

 

Филмът черпи вдъхновение от Бунюел, Дали и Дюшам и отпраща към film noir, сюреализма и футуризма в една необикновена кинематографска форма.  Въпреки че използва непреднал софтуер и компютърни технологии, филмът запазва романтично-меланхолично настроение.