За недопускане на инциденти преди, по време и след футболната среща за Купата на България между "Балкан" и ЦСКА, която ще бъде на 7 декември, неделя от 13.00 часа на градския стадион "Христо Ботев", са предприети сериозни охранителни мерки.

Срещата е приоритет за Охранителна полиция към РДВР - София. Основната задача за обезпечаване на осминафиналния мач е на Районното управление на МВР - Ботевград. За осигуряване на необходимия ред ще бъдат придадени и допълнителни сили от други управления на вътрешното министерство.

Всички, които имат намерение гледат мача на живо на стадион "Христо Ботев" , трябва да имат предвид следните няколко неща.

1. С цел недопускане на контакти между агитката на ЦСКА, която се очаква да пристигне за мача, и феновете на "Балкан", ще бъде разширена буферната зона, определена за феновете на гостуващия тим. Сегашното заграждение ще бъде продължено с целия сектор зад южната  врата на футболното игрище.  Цялата тази зона ще бъде оградена с мрежа.

2. Феновете на ЦСКА ще влизат единствено от входа, който се намира срещу басейна.

3. Всички останали зрители ще влизат само от централния вход на стадион "Христо Ботев". На входа за официалната трибуна билети няма да се продават.  Такива ще има единствено на централния вход на стадиона. Цената на един билет е 5 лева.

4. Половин час преди началото на мача, т.е. в 12.30 ч. вратите на стадиона ще бъдат затворени и след този час зрители няма да се допускат. 

Апелът на органите на реда е местните зрители да не отиват на мача с личните си автомобили, тъй като се очакват голям брой фенове от други места, а паркинг-местата са ограничени. Трябва да бъде осигурен коридор за колите на пожарната и за линейките.

От охранителните органи припомнят, че техните служители ще следят да не бъдат внасяни обемисти предмети, взривни вещества, както и предмети, които биха могли да доведат до нараняване. Няма да се допускат и лица във видимо нетрезво състояние.