Училищата и болниците не са институциите, които трябва да почувстват ефекта на икономическата криза у нас. Правителството трябва да положи големи усилия по отношение на инфраструктурните проекти, защото това ще бъде компенсаторният механизъм за големия спад в строителството, коментира в Стара Загора вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев.

Ние подценяваме това, което ще се случи догодина в България, каза министър Вълчев: „За съжаление, според мен спадът на икономическото развитие ще бъде осезаем. Това е въпрос на обща икономическа ситуация. Не съм специалист да кажа до колко трябва да се коригира бюджетът, но от моя гледна точка е важно каква логика ще има управляващото мнозинство и в частност правителството по отношение на това, което предстои".

Министър Вълчев оцени положително действията на правителството да се търси компенсация чрез много силна инфраструктурна програма и допълни, че „би било правилно да бъдат подпомогнати и училищата и висшите заведения".

В Стара Загора министърът на образованието и науката Даниел Вълчев откри нов Стопански факултет към Тракийския университет. За първи път в България в него ще се обучават студенти по специалността Регионално планиране и развитие на селските райони.