Мирослав Миронов вече и официално бе назначен като старши треньор на ФК Дунав (Русе), съобщи официалният сайт на клуба (www.fcdunav.com). Назначението на бившият състезател на Дунав и националния отбор не бе изненада за никого. Именно името на Мирослав Миронов беше най-спряганото за нов наставник на отбора, след като стана ясно, че дните на Никола Христов като старши треньор са вече преброени.

Миронов бе старши треньор на "Балкан" Ботевград, когато тимът бе в Югозападната "В" група. Той доведе близо 15 футболисти, бяха му осигурени абсолютно всички условия с една цел - влизане на тима от Ботеврад в "Б" група. През есенния полусезон "Балкан" държеше лидерското място. През втория обаче се срина, след като бе установено, че и играчи, и треньор , почти винаги заедно, сериозно нарушават режима. Затова Миронов бе натирен от ръководството на ФК "Балкан"-


На специална пресконференция днес станаха ясни и задачите на новият треньор.


"Не мога да обещая, че още това първенство ще успеем да влезем в „А” група, но гарантирам, че ще направим всичко, за да заемем място, каквото подобава на отбор от Русе, а то е в тройката. Поне засега „гръбнакът” на отбора ще остане непроменен. Играчите имат да разкрият още поне 30% от своите възможности. Ще търсим през зимата поне 4-5 състезатели във всяка линия."


От друга страна членът на УС Валентин Христов заяви, че се дава пълна свобода за действия на новият старши треньор, както е било и при Никола Христов. Стана ясно още, че Миронов ще работи с настоящият щаб на клуба в лицето на помощник треньорите Борислав Богомилов и Хари Казаков.