На 13 декември в Перник е проведен Турнир по Таекуон-до „Децата-приятели на полицията” с участието и на етрополския клуб „Таек кион”.
Ето какво сподели пред наш представител ръководителят на клуба Борислав Витков- международен съдия и инструктор:

На състезанието по Таекуон-до под надслов „Децата-приятели на полицията” взеха участие всички клубове от Федерацията по  Таекуон-до ITF, като участваха около 130  деца, разделени в двевъзрастови групи – от 9 до 12 и 12 до 14-годишна възраст.

От нашия клуб участвахме с 23 състезателя на Форма и Спаринг.
Въпреки голямата конкуренция, като клубовете от София и особено от  Благоевград, който е много мощен, ние се класирахме на второ място с купа с 3 златни медала, 7 сребърни и 9 бронзови медала. Със златни медали се завърнаха Радиана Коцева на Спаринг, Марчела Василева на Форма и Цветан Цветанов също на Форма. Сега не мога да изброя сребърните и бронзови медалисти, но от сърце благодаря на всички за проявеното мъжество в състезанието.

Доволен съм от децата, които показаха висок боен дух и се развиват много добре, което ме радва повече от медалите.
И още нещо, ние показахме, че на състезанието в Етрополе преди време съдиите ни ощетиха като отбор, като ни отпратиха на пето или шесто място, вече не си спомням добре. Сега със същите деца ние взехме второто място в Перник, което възвърна и увереността на състезателите ни, че могат и са много добри в своите категории.
В разговора треньорът сподели, че заради увлечението на децата по футбола има отлив от отбора му и сега тренира много по-малко деца от миналата година. Въпреки това е оптимист за работата си и от това, че са на правилен път и резултатите показват, че този спорт също се развива много добре в Етрополе.

На 18 януари догодина ще има голямо състезание в Ботевград, за което състезателите се подготвят още от сега.

На снимката: Част от състезателите по време на тренировка във физкултурния салон на СОУ "Хр.Ясенов" Етрополе.