Челси взе минимална преднина над Ювентус след първия 1/8 финал помежду им в турнира на Шампионската лига. Единственото попадение в мача вкара Дидие Дрогба в 12-ата минута. Двата тима направиха динамичен двубой с честа смяна на инициативата, но така и не успяха да си вкарат повече голове и със сигурнос реваншът в Торино обещава сериозна интрига.

Срещата започна с масиран натиск на Челси. В първите 15 минути домакините натикаха противника си в собствената му половина и заредиха атака след атака. Първо Калу опита диагонален удар, а малко след това изстрел с глава на Дрогба мина покрай вратата. В 12-ата минута обаче логичното се случи и след хитро подаване на Калу, Дрогба се отскубна от защитата на Юве и с техничен удар откри резултата. Веднага след това отново футболистът от Кот д`Ивоар бе близо до гола, но стреля с глава покрай вратата.

Постепенно обаче гостите се окопитиха и дори взеха инициативата в мача. В 22-ата минута Дел Пиеро бе намерен хубаво в наказателното поле и опита опасен удар от малък ъгъл, но Чех с виртуозно спасяване изби в корнер. Две минути по-късно далечен изстрел на Каморанези бе отклонен от защитник. В 28-ата пък отново Дел Пиеро се освободи с хубав финт пред пеналта, но ударът му бе крайно разочароващ.
В края но полувремето двата тима като че ли леко намалиха оборотите и заиграха по-предпазливо. Единствено Тери отправи по-опасен удар с глава, но той не застраши Буфон.

Втората част продължи в същия дух. Противниците играеха внимателно в защита и доста по-рядко поглеждаха към двете врати. Все пак в 54-ата минута Лампард провери рефлексите на Буфон с далечен изстрел, но вратарят бе на мястото си. По-късно Юве отговори с удар с глава на Дел Пиеро, преминал в близост до вратата. Влезлият като смяна Маркизио пък пробва далечен удар в средата на частта, но без да застраши Чех.

В края на мача Ювентус започна по-смело да търси изравнителното попадение, но успя да създаде едва едно по-интересно положение, когато в последната минута Недвед не успя да порази вратата след страхотен удар от границата на наказателното поле. Така срещата завърши с минимална победа на Челси, която оставя доста въпросителни преди втория двубой на "Олимпико" в Торино.

Челси - Ювентус 1:0
1:0 Дрогба (12)
ЧЕЛСИ: Чех, А.Коул, Тери, Алекс, Босингва, Балак (Мансиен 81), Микел, Лампард, Калу (Малуда 72), Анелка, Дрогба

ЮВЕНТУС: Буфон, Мелберг, Киелини, Легроталие, Молинаро, Недвед, Сисоко (Трезеге 86), Тиаго (Маркизио 62), Каморанези (Маркиони 51), Амаури, Дел Пиеро

Жълти картони: Балак (Ч), Молинаро, Сисоко, Маркизио (Ю)

Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон

Съдия: Олегарио Бенкереса