Всички акробатични видове на ботевградския клуб по акробатика се завърнаха с медали от проведеното в Горна Оряховица републиканско първенство за младша и старша възраст. При по-малките треньорката Добринка Николова бе сформирала две тройки. Едната от тях в състав Теодора Недялкова, Николета Стоянова и Аника Павлова спечели два златни и един сребърен медал. Среброто в едната от комбинациите бе заради по-ниската трудност на тяхната композиция, каза Добринка Николова. Другата тройка при младшата възраст - Радослава Игнатова, Вероника Йончева и Елияна Цолова, в конкуренция със своите съотборнички, спечели два сребърни и един бронзов медал.

Безапелационни победителки при старшата възраст станаха трите ни момичета Преслава Цветанова, Маргарита Кирилова и Тони Данчева. Те спечелиха златните медали както в многобоя, така и в темповата и балансовата комбинации.

На 24 юни ще се проведе държавният шампионат за жени и мъже. Той ще бъде отново в Горна Оряховица, която предлага отлични комплексни условия. Там Ботевград ще бъде представен от тройката Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска, въпреки че и трите момичета още са в по-ниската възрастова група.