Черно море допусна второ поражение с 1:0 от ПСВ Айндховен в рамките на една седмица. Този път "моряците" отстъпиха на именития си съперник на стадион "Лазур" в Бургас след автогол на Мамуту Кулибали в средата на първото полувреме.

Двубоят започна в бавно темпо, а двата отбора така и не достигаха до положения. Дебют за ПСВ направи новото попълнение в редиците на треньора Фред Рутен - българинът Станислав Манолев. Лек превес имаха гостите от Холандия, но те така и не съумяваха да намерят вратата на Илко Пиргов. Това обаче направи съотборникът на Пиргов в Черно море Мамуту Кулибали. В 30-та минута Кулибали, увлечен да гони Ойвонен, отклони в своята врата центриране отляво на Джуджак. Така ПСВ поведе без да е създал чисто голово положение и до голяма степен предреши изхода на двубоя след победата с 1:0 в Айндховен преди седмица.

Интригата и надеждите в Черно море се завърнаха, когато реферът Торстен Кинкьофер изгони за втори жълт картон Станислав Манолев в 44-та минута и остави ПСВ с 10 души на терена. Много лошо впечатление направиха освиркванията от трибуните по адрес на българина, който бе най-обиждания футболист на холандците.

През втората част наставникът на Черно море Никола Спасов рискува и замени полузащитници за нападатели. На терена се появиха последователно Здравко Лазаров и Георги Какалов. Българите заиграха по-офанзивно и принудиха съперника да се прибере в своята половина.

В 50-та минута Манолов удари напречната греда, след като отклони центриране от корнер на Лазаров, който игра така, че всички се чудеха защо е на терена. Топката първо закачи гредата, след това тупна малко пред голлинията, за да бъде накрая уловена от вратаря на ПСВ Андреас Исаксон. Шведът имаше добра намеса и в 53-та минута, когато улови удар от трудна позиция на Йордан Юруков.