Отборът на ЦСКА победи по категоричен начин с 2:0 вечния съпреник Левски в дербито от шестия кръг на "А" група и се върна на върха в класирането с актив от 16 точки. Попаденията реализираха двете нови попълнения от Сливен Иван Стоянов и Костадин Стоянов, които се разписаха съответно в 15-ата и 65-ата минута.

Пред около 15 000 зрители на стадион "Васил Левски" избраниците на Любослав Пенев от първата минута стояха по-добре и организирано на терена, като не оставиха никакви шансове на своя противник. По този начин "армейците" постигнаха своята победа №40 (б.а срещу 49 за Левски) над "сините" за първенство и първа от втори декември 2007 година насам, когато с гол на Машадо спечелиха с 1:0.

За сръбския наставник на шампионите Ратко Достанич часовете преди мача бяха изключително тежки, каквито със сигурност ще бъдат и тези след това, след като Живко Миланов, Дарко Тасевски, Юсеф Рабех и Зе Соарес бяха пратени в Русия ден преди дербито за продажба, която не се осъществи. Освен това Седрик Бардон не успя да се възстанови от травмата, получена срещу Виляреал, и гледа мача от трибуните. Любо Пенев пък беше и продължава да бъде на другия полюс, след като всичките му играчи бяха здрави и успя да ги ползва в мача, а те по безапелационен начин му донесоха първата победа над Левски в треньорската му кариера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!

ЦСКА  - ЛЕВСКИ 2:0

1:0 Иван Стоянов 15
2:0 К. Стоянов 65

ЦСКА:
Караджов, Костадин Стоянов, Котев, Иван Иванов, Минев, Коста Янев, Янчев, Тодоров, Маркиньос, Иван Стоянов, Делев

ЛЕВСКИ:
Петков, Бензукан, Топузаков, Генев, Минев, Сърмов, Балтанов, Ники Димитров, Христо Йовов, Жоазиньо и Георги Христов