Махленски скандал последва мача от VIII кръг на Националната баскетболна лига между Лукойл Академик и Левски (72:92). Изнервен от тежката загуба на собствен терен, треньорът на шампионите Георги Младенов нападна публично коментатора на Българската национална телевизия Камен Алипиев-Кедъра с думите "Ти си лайно!". Легендарният №12 стигна и по-далеч във вербалната ерупция, от уважение към читателите си обаче "7 дни спорт" няма да го цитира. Младенов направи и опит за физическа саморазправа, но бе удържан. Накрая Жоро все пак наплю Кедъра в лицето. Алипиев опита да успокои разбеснелия се треньор и културно му обясни, че е един обикновен коментатор, от когото не зависи нищо, но за Младенов спирка нямаше.


До грозните сцени се стигна, след като предаването на БНТ бе прекъснато от студиото в София и Георги Младенов не можа да се изкаже пред камерите. Веднага след мача пред микрофона на Методи Манченко застана треньорът на победителите Константин Папазов. Според Младенов обаче било редно първо да говори той, защото Лукойл Академик е домакин.


Междувременно в залата в Правец се откри още един фронт. Треньорът на Левски Константин Папазов опита да поздрави американеца от Лукойл Академик Айзък Уелс с думите "Don't worry! There will be another game" (от англ. Не се ядосвай, ще има друг мач). Уелс обаче изръмжа на Тити, че не го познава, и го удари по гърба.

Младенов:

Ако са фенове, да отидат в трибуните

Треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов обвини в грубо показване на пристрастия журналистите от националната телевизия Методи Манченко и Камен Алипиев, които отразяваха двубоя срещу Левски. "Журналистите не трябва да показват така явно отношението си към даден тим. Ако са фенове, да отидат на трибуните. Специално за Кедъра съм ставал в шест сутринта, защото някакъв гост му отказал и не можел да си направи предаването", отбеляза вчера ядосаният Младенов.
Той представи коренно различна версия за случката с неговия несъстоял се коментар пред камерите на БНТ. "Трябваше да говоря, но имах да свърша нещо. Когато се върнах, чаках десет минути Тити да се изкаже, а накрая Алипиев ми обясни, че нямало време за мен. Просто го попитах за какво ме е разкарвал. Това е всичко. Не e имало бой", каза легендата на Левски.

Методи Манченко:

Лъже, сам отказа да говори

Шефът на спортната редакция на БНТ Методи Манченко хвърли вината за грозните сцени след края на дербито в Правец върху треньора на Лукойл Георги Младенов. "Няма съмнение кой е виновен. Единственото задължение на г-н Младенов е да говори пред нашата камера, защото ние държим правата за излъчване на мачовете от НБЛ. Първоначално той отказа да говори. После се усети, че ще отнесе глоба, и се върна, но нямаше как да го включим", заяви той. Манченко определи като измислици информациите за бой между Младенов и Камен Алипиев.
"Знам, че Жоро е изключително импулсивна личност. След като видях реакцията му, реших да се отдръпна и да изчакам сам да разбере грешката си. Вярвам, че след време да гледаме на всичко това с усмивка", завърши шефът на спорта в БНТ.