В осминафинална среща-реванш в турнира на Шампионската лига отборът на Интер победи Челси с минималното 1:0 и се класира за четвъртфиналите с общ резултат 3:1.

В голямата битка на двамата треньори Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти победителят се оказа португалският специалист. Срещата започна динамично като и двата състава се пробваха да отбележат попадение, което да наклони везните в полза на един от двата отбора. В седмата минута Малуда падна в наказателното поле, блъскайки се в Лусио. Съдията Щарк подмина ситуацията с немско хладнокръвие.

Четири минути по-късно Балак стреля неточно от далечно разстояние. В 16-ата минута Дрогба стреля право в стената след изпълнение на пряк свободен удар.

Челси създаде нова опасност пред вратата на Интер като в 27-ата минута удар на Дрогба беше париран от Майкон. "Нерадзурите" отвърнаха с удар на камерунския нападател Самуел Ето`о, който от малкото наказателно поле прати кълбото в аут.

В последните минути на първата част "сините" натиснаха здраво като създадените положения не бяха реализирани.

През второто полувреме противно на логиката по-добрите положения бяха пред вратата на Търнбул. Първо в 60-ата минута руският национал Юрий Жирков се намеси добре при опит за удар на Горан Пандев, който беше изведен на стрелкова позиция от Уесли Снайдер. Пет минути по-късно феноменален пас на Снайдер намеи Диего Милито, но той от чиста позиция стреля встрани от вратата на стража на Челси.

В последните петнадесетина минути на срещата домакините натиснаха противника, а Интер контраатакуваше. Снайдер намери Милито в 77-ата минута, но нападателят на Интер беше в положение на засада.

В 79-ата минута Самуел Ето`о прониза вратата на Челси, след като Уесли Снайдер подаде поредния си блестящ пас към камерунеца, който се откъсна от опеката на Иванович и матира Търнбул с мощен шут. В 87-ата минута Дидие Дробга беше изгонен от терена за нарушение срещу Тиаго Мота.

Така Интер спечели и реванша този път с резултат 1:0 като потопи в сълзи "Стамфорд Бридж". В първата среща "нерадзурите" бяха взели победата с 2:1.