Пенсионерите ще участват активно в местните избори догодина и ще подкрепят Георги Георгиев за трети кметски мандат. Това заяви Цано Георгиев по време на днешната отчетно-изборна конференция на общинската организация на пенсионерите.
Форумът се проведе в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. На него присъстваха общо 105 делегати от Ботевград и селата. Те гласуваха единодушно за предложението Цано Георгиев да бъде преизбран за председател на организацията. Негов заместник остава Пенка Маринова. Остналите членове на ръководството също бяха преизбрани с пълно мнозинство.
Кметът Георги Георгиев поздрави пенсионерите. Той за пореден път заяви, че общината ще продължи да заделя средства за социални дейности и активен обществен живот на хората от третата възраст. Градоначалникът поднесе букет цветя на Цано Георгиев, който е и втори мандат общински съветник от местната управляваща партия „ДИБО”.
Гости на форума бяха: Цветан Минков, председател на сдружение „Съюз на пенсионерите 2004”, Мария Йорданова, председател на Областната организация на пенсионерите, зам.-кметовете на община Ботевград, кметовете на Трудовец, Врачеш и други.

Отчетно-изборната конференция завърши с коктейл в общинския пенсионерски клуб в Ботевград.