Двата отбора на Балкан постигнаха победи по едно и също време във финалните турнири на 12-годишните и 14-годишните момчета, които се провеждат в София. В зала Триадица по-малките балканци спечелиха първа победа в предварителната група, като се наложиха над Хебър Пазарджик с 59-44. Утрешният последен мач в групата с Доростол Силистра е директен сор за четвъртото място в нея. Победителят ще продължи да играе за разпределение на местата от 5-то до 8-мо, за загубилия турнирът приключва, тъй като срещи от 9-то до 12-то място не се играят.

По същото време в зала "Христо Ботев" 14-годишните момчета постигнаха важна победа над Лукойл Академик с 66-55. Възпитаниците на треньора Николай Пеев изоставаха след първите две части, когато играеха различни петици, с 6 точки разлика - 26-32. Веднага след началото на третата четвъртина обаче момчетата в зелени екипи наложиха пълно превъзходство над значително по-ръстовите си съперници и взеха частта с убедителното 23-6. В решителната последна четвъртина играчите на Лукойл Академик се опитаха да направят обрат, но с добра защита и по-точна стрелба Балкан успя да удържи победата.

Водеща фигура в състава на Балкан бе Тодор Ерменков, който наложи отборния дух, а отбеляза и 18 точки. С дабъл-дабъл завърши Божидар Цачев, който вкара 19 точки и овладя  13 борби. Много силно се включиха Мариян Николов с 9 точки и Здравко Христов със 7.

Утре е ключовият мач на 14-годишните срещу силния тим на БУБА баскет. Победа на зелените до голяма степен ще ги направи сигурни участници във финалната четворка. Днес БУБА загуби от Рилски спортист 56-71, като ще припомним, че в първата си среща вчера балканци обърнаха самоковци със 72-64 след продължение. В третия мач от групата Сити Юнивърсити не успя да победи Славия и отстъпи с 48-60.