Мелъди Торнтън от "Pussycat Dolls" и Кание Уест излизали заедно. Връзката на рапъра и певицата продължила около две седмици, след което Кени я зарязал.

Според запознати отношенията между двамата се развивала много добре, но просто рапърът не бил готов за нови романтични преживявания. Кание само до преди няколко месеца все още излизаше с Амбър Роуз, с която бяха заедно цели 2 години.

Уест зарязал Мелъди преди да замине в Лос Анджелис за MTV видео музикалните награди. Въпреки това той сподели, че не спира да търси жената на живота си: "Моята цел в живота е наистина да има една невероятна жена до мен, с която да създам семейство, но явно трябва да мина през най-различни неща, докато съм готов за това."

Явно рапърът наистина е пораснал, защото публично се извини на Тейлър Суифт,  с която имаха конфликт точно миналата година по същото време.  На същото събитие  (MTV  видео музикалните награди) изпълнителят унижи публично блондинката. Той прекъсна благодарствената й реч след като тя спечели приза за най-добър женски видеоклип заявявайки, че отличието е трябвало да отиде при Бионсе.

Година след случилото се 19 годишната Суифт се оказа по-зряла от него  и си го "върна"  по най-елегантния начин - като му прости с песен.