В последния си мач от тридневния турнир в Правец днес баскетболистите на Балкан отстъпиха на кипърския Керавнос Строволу с 64-67. В тази среща "зелените" играха без трима основни играчи - Жоро Давидов, който е с висока температура и грипни симптоми, контузения Джош Гонър и без Дуейн Мортън, на когото  бе дадена почивка, въпреки че бе по екип на пейката на резервите.

Балканци започнаха доста зле и след първата част губеха с 11-19. През втората не се забеляза кой знае какво подобрение в играта им, по същия начин продължиха и в третата четвъртина. Едва в последната заиграха по-добре и успяха да стопят пасива си, който достигаше до 14 точки, само на 3. В решителните последни секунди обаче не можаха да наложат пълен обрат и щурмът им стигна само за минималната загуба.

Данчо Бозов и този път бе познатият лидер и отбеляза 19 точки. С една повече - 20, завърши Крум Дойчинов, на когото една борба не достигна да направи дабъл-дабъл.

В последния мач  Лукойл Академик победи Локомотив Кубан със 79-64 и стана победител в турнира. Балкан е трети с 1 победа и 2 загуби, след втория Керавнос, който има едно поражение и две победи, без спечелена среща иненаващо остана Локомотив Кубан.

Снимка: Любомир Г. Лилов