Управителният съвет на БФБаскетбол определи датите за финалите на тазгодишното издание на турнира за купа "Леденика България" при мъжете и жените. Финалната четворка на дамската надпревара ще бъде на 12 и 13 февруари. Месец по-късно - между 10 и 13 март ще се играят мачовете от финалната осмица при мъжете. Срокът за подаване оферти  за домакинство на финалните турнири са съответно 11 януари за жени и 18 януари за мъже.


Според приетата днес Наредба офертата за домакинство на Финален турнир за Купа България се изпраща до адреса на БФ Баскетбол в оригинал в запечатан плик, адресиран до УС на БФ Баскетбол. Пликът се отваря на заседанието на УС, когато по дневен ред се определя домакинството на финалния турнир.  Домакин на финалния турнир на Купа България може да бъде един от участващите отбори. Домакинството ще бъде определяно с решение на УС , като  се имат предвид условията за организирането. При еднакви оферти домакинството може да бъде определено и чрез жребии.


Определена бе и системата на жребия за участниците при жените и мъжете. При мъжете се предвижда дирижиран жребий за четвъртфиналите и полуфиналите на 27 януари.

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ:  дирижиран жребий : Според класирането на отборите след втория етап от НБЛ между отборите класирани от 1 до 4 място (« първа четворка») и тези от 5 до 8 място(«втора четворка»)

ПОЛУФИНАЛИ: дирижиран жребий : Между победителите в четвъртфиналните срещи, в които участват отборите класирани на 1 и 2 място след втория етап от НБЛ (« първа двойка») и победителите в четвъртфиналните срещи, в които участват отборите класирани на  3 и 4 място след втория етап от НБЛ(«втора двойка»).