Кметът Георги Георгиев даде негативна оценка за управлението на общинска фирма “Родина 75И”. “Дружеството продължава да трупа дългове. Има задължения към Националния осигурителен институт. Ръководството начислява на хората осигуровките по ведомост, но не ги внася. Затова не можем да дадем добра оценка за управлението но фирмата” – заяви градоначалникът.

В проекта за решение Георги Георгиев предложи дружеството да се издължи най-напред към държавния бюджет, да бъдат покрити загубите за минали периоди, заплатата на управителя Цанков Цеков да бъде намалена на 600 лв.

От своя страна управителят на общинската фирма каза: “Приемам упреците. Съжалявам, че се съгласих да поема ръководния пост. Не мисля, че съм направил малко през тези две години. Поех фирмата със загуба от 268 000 лв., която вече е стопена на 67 000 лв. Не съм съгласен със становището на общината и затова подавам оставка.”

Георги Георгиев заяви, че приема оставката като бягство от отговорност.
Цанко Цеков ще остане на своя пост до края на февруари месец, когато оставката му ще бъде внесена официално за гласуване в Общинския съвет.