Таблетът HP TouchPad стана един от най-популярните продукти на пазара за потребителска електроника. За два дни моделът беше изкупен в големите търговски веригиНещо повече - TouchPad стана най-продаваното електронно устройство във водещия онлайн магазин Amazon. Таблетът на HP измества традиционни лидери като четеца на е-книги Kindle и плейъра iPod от четвърто поколение, показва статистиката на продажбите.

Всичко това се случва в резултат на безпрецедентно ниската цена на TouchPad. Миналата седмица HP обяви, че спира бизнеса с WebOS устройства, в частност таблети и телефони. Същевременно, компанията и нейните партньори предприеха разпродажба на TouchPad на цени, започващи от 100 долара.

Американският магазин на Amazon предлага таблета за 195 долара. Атрактивни са и цените на устройството в Европа - британската верига Dixons продава TouchPad за 89 и 189 паунда съответно с 16 и 32 GB памет.

Първоначално HP пусна таблета на цени от 500 и 600 долара в зависимост от обема на паметта. Вчера сайтът Engadget.com съобщи, че компанията ще възстанови на своите клиенти разликата между цената, на която са купили устройството, и настоящата му цена.