При започналото гледане на мярката му за неотклонение н Пловдивския окръжен съд защитата представила смехотворната версия, че Симеон не разбрал какво се е случило и че става дума за обикновен пътен инцидент. Помислих си, че съм блъснал куче, заявил той според информацитая на “24 часа”.   Ден по-рано бащата на Ангел, който е очевидец на инцидента, разказа как возилото бавно, съзнателно преминало върху сина му, след което отпрашило и го влачило метри по шосето.От прокуратурата поискаха днес постоянна мярка „задържане под стража“ за убиеца, тъй като престъплението му се квалифицира като умишлено и има опасност да се укрие. Адвокатът на задържания пък настоява за по-лека мярка. Той апелира за хуманно отношение и съобщи пред магистратите, че другите задържани в полицейския арест тормозели Йосифов. Съжалявам за момчето, не спря с вайканията си убиецът. И за себе си съжалявам!

Версията на Симеон е, че никога до този момент не е ходил в Катуница и не познава Цар Киро. Озовал се в селото, защото закарал на помен свои близки. Часове преди инцидента се върнал в страната от чужбина – пътувал по дребни търговски задачи. По думите му на  влизане в Катуница пътниците от буса станали свидетели на скандал между български и ромски момчета и избягали, а по-късно се озовали пред дома на Рашкови. Защитата настоява на версията, че Ангел е убит при случаен пътен инцидент. Не било вярно, че Йосифов е тръгнал да бяга зад граница – човекът просто се върнал към всекидневните си търговски занимания. Адвокатът на убиеца твърди също така, че клиентът му не бил арестуван на границата, а сам се върнал, след като разбрал, че е издирван.  Задържани са още двама души, които са карали бус и лека кола при започналите безредици в Катуница и са причинили телесни повреди на полицаи.

В Професионалната гимназия по строителство и архитектура, където е учил убитият Ангел, вчера бе ден на траур. На фасадата на училището бе спуснат черен флаг, в черно бяха облечени и съучениците му. Тийнейджърите  палеха свещи пред некролозите, прикрепени на едно голямо дърво в двора на гимназията.