Нова спортна зала ще бъде построена до емблематичната за Ямбол спортна зала „Диана”. За новото съоръжение се очаква да бъдат отпуснати около 6 и половина млн. лева от държавния бюджет.


До дни ще стартира и процедурата за идеен и работен проект на обекта, съобщи кметът на Ямбол Георги Славов. Предвидено е новата сграда да бъде свързана с топла връзка със зала „Диана”.


Идеята е да бъде проектирана изцяло нова зала с игрално поле, която да има топла връзка със старата зала, информира кметът Славов. Зала „Диана” ще се използва за тренировъчно игрище, както и административната й част. Всички останали помещения ще бъдат препроектирани и препостроени, така че да отговарят на съвременните изисквания, допълни Славов.

Игралното поле в новата зала ще отговаря на изискванията за всички видове спорт в зала. Предвидени са 3500 зрителски места, като в заданието е заложено 1000 от тях да се прибират към някоя от стените и да се освобождава голямо пространство.

Така залата ще се използва максимално функционално било за концерти, било за дружи форуми, каза още кметът на Ямбол. По неговите виждания строителството на спортната зала вероятно ще започне през пролетта на следващата година.