Баскетболистът на Балкан Йордан Бозов е в идеалната петица на 6 кръг на НБЛ на спортния сайт sportal.bg. Ето оценката на сайта за играта на плеймейкъра на Балкан и за останалите мачове в кръга.

Йордан Бозов демонстрира, че е една стара максима важи с пълни сили в родното баскетболно първенство. Тя гласи - "няма стари и млади, а можещи и неможещи". Е, въпреки своите 33 години, опитният Бозов определено е от тези, които го могат. Бившият капитан на ЦСКА не блесна в редовните 40 минути на срещата в Стара Загора срещу Берое, но се нагърби с отговорността точно когато трябваше. Бозов завърши с 12 точки, 6 асистенции, 5 борби и 4 отнети топки, а с хладнокръвието си съвсем спокойно можем да кажем, че гарантира успеха на Балкан в продължението.

 

Шестият кръг на Булсатком Национална Баскетболна Лига изглеждаше ясен, с изключение на две срещи – домакинството на Берое (Стара Загора) срещу Балкан (Ботевград) и гостуването на Рилски Спортист (Самоков) във Варна на Черно Море Порт Варна.

Срещата в Стара Загора се превърна в истински спектакъл, след като двата отбора не можаха да се победят в редовното време и след 68:68 се стигна до продължение. В него Балкан показа по-здрави нерви и най-вече благодарение на опита и класата на Йордан Бозов, стигна до крайния успех с 86:79.

Във Варна набралият скорост в последните кръгове Рилски Спортист продължи добрите си игри, като се наложи над „моряците” с 86:73. Така момчетата на Росен Барчовски, с актива си от четири победи и две загуби, се утвърдиха в челото на класирането след колебливото начало на сезона.

Отборът на Ямбол нямаше проблеми у дома в зала "Диана" срещу гостуващия тим на Спартак (Плевен) и записа категоричен успех с 92:68.

В другите два мача лидерите Лукойл Академик и Левски постигнаха разгромни победи. Шампионите приеха в Правец отлично представящия се до момента Черноморец (Бургас), и си го изкараха на "акулите" за загубата от Билбао Баскет, разгромявайки ги със 121:61.

Левски победи също нямаше проблеми с младата формация на TESY България (20) с 99:51, като треньорът на „сините” Константин Папазов използва целия си състав и разпредели игровото време между всичките си дванадесет състезатели

 Топ 5

Йордан Бозов – Балкан (Ботевград)
(37 минути, 12 точки, 5 борби, 6 асистенции, 4 отнети топки)

Христо Захариев – Рилски Спортист (Самоков)
(34 минути, 24 точки, 2 борби, 4 асистенции, 1 отнета топка, 1 чадър)

Златин Георгиев – Левски
(19 мин, 21 точки, 2 борби, 1 отнета топка)

Павел Маринов – Лукойл Академик
(20 минути, 21 точки, 3 борби, 3 асистенции, 3 отнети топки)

Дарил Уоткинс – Лукойл Академик
(22 минути, 21 точки, 8 борби, 3 асистенции, 5 отнети топки, 3 чадъра