Младата певица Дивна Станчева, ученичка в девети клас в Националното училище по изкуства в Русе, влиза в класната стая преди три дни. По програма има час по история на музиката. Вътре е директорката Мария Дуканова - тя преподава по важния предмет, и задава въпрос, който не фигурира в урока : "Наистина ли ще бъдеш водеща на "Гласът на България"?"


Отговорът е не, отвръща изпълнителката, въпреки че първоначално казва "да" на продуцентите. Миналата година човек от екипа на музикалното шоу се обажда с такава покана, а през есента Дивна е в София за старта на пробните снимки. Справя се чудесно с тази задача, доставя голямо удоволствие. Обаче изненадващо не приема предложението. До подписване на договор изобщо не се стига. Решението взема сама.


Отказва се от големите телевизионни изяви заради училището с тази мотивация: "Твърдо решена съм да продължа да завършвам с отличен. Годишните ми оценки влизат в дипломата и ще ми бъде много трудно да наваксам пропуснатото."


Тези дни звънят едни други продуценти с по-различна оферта - канят я на кастинг за нов български сериал. Дивна не знае подробности за ролята си, но да стане актриса, е детската мечта.