Ако беше жив, на 4 май великият български футболист Георги Аспарухов щеше да навърши 70 години. Тази годишнина днес бе отбелязана в Историческия музей в Ботевград по инициатива на ботевградския клуб "Гунди". По покана на неговия председател Добри Доцов на срещата присъстваха големият български волейболист Димитър Каров, който е съпруг на сестрата на Гунди - Лидия, и неговият приятел и съотборник в националния отбор на България Димитър Ларгов.


Двамата отговориха на въпроси на изпълнилите залата в музея граждани, сред които членовете на клуба, бивши футболисти, любители на спорта и почитатели на огромния талант на незабравимия Георги Аспарухов. Секретарят на националния клуб "Гунди" Архангел Петров прочете написана от самия него притча за големия футболист и човек. От вълнение, обаче, Рашо - както го знаят всички, се просълзи и спря няколко изречения преди нейния край. Той подари на фен клуба от Ботевград, който е вторият в България след този в София, най-новата книга, посветена на Гунди.


Димитър Ларгов, който е свързан и с нашия край, също разказа интересни спомени както за Георги Аспарухов, така и за най-големите успехи на българския национален отбор от шейсетте години. Той бе председател на инициативния комитет за честваната съвсем наскоро стогодишнина от основаването на "Славия" и подари на градския музей, както и на колекционера Добри Доцов, юбилейната значка от това забележително събитие.