Българският шампион по баскетбол Лукойл Академик ще участва в Единната лига ВТБ от сезон 2013/14, съобщават руските издания.


Оригиналната информация е на блога в “Туитър” “Sport Inside”, който твърди, че публикува само новини, проверени от достоверни източници.


Според информацията “студентите” в момента подготвят документите за участие в турнира, който се провежда паралелно с националните шампионати и европейските клубни турнири.


Единната лига ВТБ е създадена през 2008 г. и в нея участват 20 отбора от 9 държави. Основен спонсор е банката ВТБ. В петък титлата от последното изадие на турнира взе ЦСКА Москва.


Русия се представлява от ЦСКА Москва, УНИКС Казан, Локомотив Краснодар, Химки, Спартак Санкт Петербург, Нижни Новгород, Красние Криля, Енисей Красноярск и Триумф Люберци.


Украйна е представена от Азовмаш Мариупол и Донецк, а Литва от Лиетувос Ритас, Жалгирис и Нептунас. Участват латвийския ВЕФ Рига, чешкият ЧЕЗ Нимбурк, казахстанският Астана, естонският Калев, беларуският Цмоки-Минск и полският Туров.