Треньорът на Балкан Александър Тодоров бе крайно разочарован след срещата от изпуснатата победа. Пред местното Радио Тиват той каза:


" Решаващи бяха две наши грешки. Първата при 1 точка разлика, когато направихме крачки като начинаещи. Мисля, че това бе ключовото нападение в мача. Не можеш да биеш отбор като Теодо, като пропускаш сигурни стрелби и наказателни удари в самия край. Честитя на Теодо, те заслужиха победата. Не мога да кажа, че новият американец на домакините Браун ни е изненадал. Решителни бяха двете наши грешки в края.


Ние ще продължим да се борим, но шансовете за влизане сред първите шест, макар все още да е първи кръг, намаляват с тази загуба."


Треньорът на Теодо Бобан Савович каза: Усещаше се известна нервност заради първия ни официален мач. И това се отрази в първата част, след която изоставахме с 10 точки. Но затегнахме редиците и лека-полека обърнахме развоя на мача още във втората част. Не ни вървеше стрелбата от тройката, но най-важната - тази на Кунич в края, влезе.


Отборът на Балкан е доста добър, с висок бюджет. Но на терена играят не парите, а играчите. Ние показахме по-голямо желание и воля и заслужено триумфирахме. Смятам, че с всеки изминал мач ще играем по-добре."