Художникът Володя Казаков ще покаже свои картини на открито, пред Военния клуб в Ботевград. Изложбата ще бъде подредена утре – от 10.30 часа. Тя е озаглавена „С дъх на Приморско”, тъй като повечето от картините са рисувани в морския град, съобщи авторът.
Изложбата ще продължи до края на този месец, като през два-три дни художникът ще добавя към нея по една нова своя картина.
„В изкуството на Володя Казаков има романтика, страст и лиричност, а понякога и една особена духовитост. Живописта е неговата голяма любов, а емоцията е водеща в работата му. В повечето му платна има сантиментален момент, който е в основата на произведението. Различни в стилова посока, творбите му винаги изненадват с нещо ново. Дори когато се придържа към фигуралното, той се стреми да покаже своите усещания, които го доближават до абстрактното. По този начин цветът и композицията придобиват собствена стойност и значение в картините му. Свободата, която му дава абстрактният изказ, го прави по-директен и той често прибягва до него”, казва за творчеството на Казаков Дочка Кисьова – Гогова – изкуствовед и хоноруван преподавател в Националната художествена академия.