В третия ден от Световното първенство по олимпийско таекуондо, домакин на което е в руският град Челябинск, се проведоха състезанията в най-многобройната категория при мъжете - тази до 68 кг. В нея представи България състезателят на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик Владимир Далаклиев.


Влади започна с убедителна победа над представителя на Габон Кис Сафу с 18-8 точки. Във втория кръг също бе безапелационен, побеждавайки италианеца Клаудио Тревизо с 6-1.


В осминафинала съперник на нашия състезател бе олимпийският шампион Сервет Тазегюл от Турция. Владимир Далаклиев започна  много добре и поведе със 7-4. До края на срещата турчинът обърна развоя на мача и спечели в самия край с 15-11.


"Не мога да кажа, че съм напълно  доволен от класирането на Влади. Въпреки че загуби от олимпийския шампион, той пропусна своите шансове да спечели победата", каза по телефона от Челябинск треньорът на Владимир Далаклиев - Пламен Трънски.


На четвъртфинала по същия начин Тазегюл обърна срещата с американеца Терънс Дженингс, като отново победи, този път с 13-11.


В другия поток до четвъртфинал достигна Донг Юн Шин от Република Колея, който се наложи над хърватина Филип Гръгич с 9-7.


Снимките са от срещата между Владимир Далаклиев и Сервет Тазегюл, взети от официалния сайт на първенството.