Учителката по английски език в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” Дивна Николова е удостоена с националната награда на просветното министерство – „Неофит Рилски”. Тя получи отличието за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование.


Дивна Николова е предложена за награждаване от педагогическия колектив на гимназията. Наградата „Неофит Рилски” е най-високото отличие на Министерството на образованието. Тя се дава за високи постижения в педагогиката и развитие на образователната сфера.
"Присъдената награда е признание за труда на целия екип от преподаватели, ръководството и възпитаниците на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, каза Дивна Николова пред наш репортер. 


Официалната церемония по връчване на националната награда „Неофит Рилски” се състоя днес в СОУ „Уилям Гладстон”. Сред наградените с високото отличие е още един учител от гимназията – Стефка Граматикова. Тя преподава по български език и литература. Наградата „Неофит Рилски” получи и Димитринка Андреева – учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „Н. Й. Вапцаров”. Двете учителки бяха наградени по предложение на Синдиката на българските учители.