Футболният отбор на Балкан 1929 ще започне своето участие в първенството на Югозападната Трета аматьорска лига с домакинство на Беласица. Това реши днешният жребий, който бе в Пресклуб България. Отборът от Петрич бе изтеглен от самия президент и играещ треньор на Балкан Иван Редовски. Мачът е следващата неделя - 14 август, от 18.00 ч., на стадион "Христо Ботев" в Ботевград.


Непосредствено преди жребия стана ясно, че още два отбора са включени в първенството на Югозапада - това са Чавдар Етрополе и Пещера и общият брой участници става 18. Именно с Чавдар е втората среща на Балкан от първенството, тя ще бъде в Етрополе на 21 август. Въпреки този факт насрочената за тази събота от 10.00 ч. контрола с етрополци на градския стадион в Ботевград ще се играе.


Преобладаващият брой на отборите в Югозападната Трета лига има много сериозна организация. Така че Балкан ще трябва в движение и по възможно най-бързия начин да подобри своя състав. За тази цел ще бъде привлечен изключително сериозен специалист, очаква се това да бъде Воин Войнов.


Във вторник или сряда се очаква и комисия, която на място да провери състоянието на градския стадион "Христо Ботев" в Ботевград, което съвсем не е идеално. Един от отборите в тази трета лига - Септември Симитли, ще играе своите домакински срещи на осветление на своя нов стадион.