В първия мач от 4 кръг на НБЛ отборът на Ямбол се наложи като домакин над Рилски спортист след петминутно продължение с 95-93. В редовното време резултатът бе 85-85, след като 48 секунди до сирената домакините имаха преднина от 6 точки, но Рилски изравни с две тройки на Келвин Паркър. В допълнителните пет минути ямболци бяха по-свежи и по-концентрирани и спечелиха втората си победа, след успеха над Спартак Плевен в зала Диана във втория кръг.


Николай Върбанов завърши с дабъл-дабъл за победителите от 15 точки и 14 борби. Цветослав Острев бе на ниво с 11 точки и 6 асистенции, силно се включи и третият бивш играч на Балкан от миналия сезон - Стоян Петков, със 17 точки и 6 овладени топки. Станислав Говедаров бе най-резултатен за Ямбол с 26 точки, Венцислав Петков реализира 19, като двамата с Говедаров вкараха по 4 тройки.


За гостите от Самоков, за които това бе втори мач тази седмица след загубата като гост от турския Бююкчекмедже в турнира на ФИБА Къп, най-резултатен бе Йордан Бозов с 23 точки, но със стрелба 8-20 и 1-7 от тройката. Ненад Делич отбеляза 22 точки, с 18 е Келвин Паркър.


 В събота са останалите срещи от 4 кръг на НБЛ: Левски 2014 - Лукойл Академик, Спартак Плевен - Берое и Черно море Тича - Академик Бултекс 99. В този кръг Балкан почива.