Носителят на Купата на България Рилски спортист прекрати договора на американския гард Джеръл Симънс. Заради незадоволителни резултати от началото на сезона, 22-годишният баскетболист ще трябва да си търси нов отбор. 


Никой от играчите не е застрахован. Освобождаваме Джеръл Симънс. Той няма да играе в следващия мач на Рилски спортист. Все още не съм му купил билет, но ще му купя. Не знам дали ще се привлече нов играч на тази позиция, това трябва да го преценят треньорите. Аз никога не съм ги спирал да мечтаят и да дават предложения. Да дойдат и да ми кажат тяхната гледна точка, а аз ще взема решение. Готов съм да играем и само с юношите”, коментира пред BGbasket.com президентът на Рилецо инж. Петър Георгиев. 


Това обаче не е единственият проблем пред Рилски спортист. Баскетболистите от Самоков допуснаха две поредни загуби в НБЛ от Лукойл Академик и Академик Бултекс 99, което вбеси до краен предел ръководството на тима. 


Казал съм на треньорите, че при мен всеки си заработва заплатата. Ако работиш – получаваш, ако не работиш – не получаваш, според резултатите. До сега не ми се е случвало за Коледа да оставя мой служител без пари, но може би сега ще е първият случай в живота ми. Отборът ще си получи заплатите тогава, когато започне да прави това, за което съм ги назначил на работа. Представянето в първенството до момента е разочароващо. Със сигурност вината е и на треньорите и на играчите. Те трябва да си разпределят вината, но за мен отборът е един. Предстоят изключително трудни мачове. Мисля, че ако искат, могат да се справят в тези двубои. Ако се стигне до серия от негативни резултати, след Нова година ще има още освободени играчи. Вратата не е затворена нито навън, нито навътре, така че всичко зависи от тях,” допълни Георгиев. 


Рилски спортист се нарежда на четвърта позиция във временното класиране с актив от 4 победи и 4 загуби. 


В следващият кръг на 18 декември (неделя) от 17:00 часа Рилецо гостува на Балкан в Ботевград.