На вниманието на съветниците на редовната сесия, от 27 април, бяха предоставени за разглеждане и взимане на решения по 22 точки. Със започване на работата, беше прибавена още една 23-та точка, касаеща даването под наем на недвижим имот, собственост на „Медицински център I - Етрополе" ЕООД.
В работата на сесията участваха всичките 17 общински съветника.
Всички  предложения за решения бяха одобрени, някои след нализ на материалите. Не всички решения се взимаха с пълно молшинство.
• Съветниците приеха единодушно Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 13 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Етрополе.
Ето някои от промените:
- издаване на скици за недвижим имот на физически лица -15 лв., на юридически лица - 30 лв.
- презаверка на скици, от издаването на които са изтекли 6 месеца -7 лв.
- удостоверения за законност на строеж /обект/ - 30 лв.
- издаване на дубликати на удостоверения за раждане, граждански брак, препис-извлечение на акт за смърт - 6 лв.
- удостоверение на лице за семейно положение - 5 лв.
• Единодушно беше приета и Наредбата за изменение и допълнение на Наредба №
1 за обществения ред, както следва: 
§ 1. В чл. 5 се правят следните изменения:
1.Член 5, ал. 1 ce изменя така:
„Чл. 5. /1/ Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20:00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22:00 ч., ако детето е навършило 14-годишна, но не е навършило 18-годишна възраст.“
2. Точка 1 се отменя;
3. Точка 2 се отменя;
4. Алинея 2 се изменя така:
„/2/ Ако родителите, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, не могат да го придружат, те са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител на обществени места след 22:00 ч., ако детето е навършило 14-годишна, но не е навършило 18-годишна възраст.“
5. Алинея 3 се изменя така:
,,/3/Родителят, настойникът, попечителят или лицето, което полага грижи за дете, удостоверява качеството на придружителя на детето по ал. 2 по ред, определен с наредбата на Министерския съвет, издадена на основание Закона за закрила на детето.“
6.  Алинея 4 се изменя така:
„/4/ Забранява се допускането в търговски обекти на дете от 22:00 ч. до 6:00 ч. Който допусне дете в управляван от него търговския обект, в нарушение на забраната, се наказва с глоба или имуществена санкция.“
7. Алинея 5 се изменя така:
„/5/ Родител, настойник, попечител или друго лице, което полага грижи за дете, който наруши чл. 5, ал. 1, или родител, попечител или друго лице, което полага грижи за дете, който наруши и не осигури придружител по чл. 5, ал. 2, се наказва с глоба.“
• Годишният финансов отчет на „МИР-И" ЕООД, град Етрополе бе приет  с 11 гласа „за", 5 „въздържал се" /Владимир Александров, Васил Иванов, Боряна Керемидска, Васил Георгиев, Лъчезар Лазаров от ПП БСП/ и 1 глас „против" /Цветолюб Пенчев от ПП БСП/. След направата на някои текстови корекции бе приет и отчета на дружеството. 
• След направените текстови корекции и в Годишният финансов отчет на „МБАЛ Проф. д -р Арлександър Герчев Етрополе" ЕООД, град Етрополе за 2016 година, беше приет със 16 гласа „за" и 1 глас „против" /Володя Вълов от Местна Коалиция ЕТРОПОЛЕ/.
•  Единодушно, със 17 гласа „за", съветниците приеха Годишния финансов отчет на „Медицински център I - Етрополе" ЕООД за 2016 година. Д-р Глогов съобщи, че са оползотворени 60 хил. лева за ремонт на първия етаж на Медицинския център І.
• Също със 17 гласа „за" Общинският съвет взе решение за допълване на
Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост през 2017 година, приета с Решение №208 от 29,12.2016 г. /Протокол №18/, допълнена с Решение №8/30,01.2017 г, /Протокол №2/, Решение № 17/28.02.2017 г. /Протокл 3/ и Решение № 34/30.03, 2017 г.
• Решенията по осем точки от дневния ред /от т.7 до 14 включително/ засягат разпореждането с частна-общинска собственост, обявяване на недвижим имот публична общинска собственост за частна общинска собственост, както и възстановяване на земеделски земи на наследници. Предложените проекти за решения бяха удовлетворени.
• Двама общински съветници, Мария Драганска и Цветолюб Пенчев, бяха избрани за членове на Работна група за наблюдение и оценка на изпълнението на Общински план за развитие на Община Етрополе.
• Общинският съвет взе Решение за предоставяне на парични помощи 
на Петър Мирчев - 350,00 лв.; Иван Пастирков - 300,00 лв.; Петко Петков -1000,00 лв.
• По допълнително включената точка в дневния ред, със 17 гласа „за" съветниците дадоха съгласието си Управителят на "Медицински център I -Етрополе" ЕООД да отдаде под наем, чрез публичен търг, помещение "Кафе-бюфет”, което се намира в сутерена на болницата.