Трето проектно предложение на ТПГ “Стамен Панчев“ ще получи финансиране по програма “Еразъм +“. Средства, както и при другите два, ще се използват за ученическа мобилност с цел практика. Това означава, че ще бъде предоставена възможност на 40 ученици и 10 учители да проведат практически занятия в професионални гимназии в Хърватска, Австрия и Словакия. Реализацията на проекта ще започне през новата учебна 2017-2018 година. Срокът е две години.
Тъй като това е третият спечелен проект на ТПГ “Стамен Панчев“ по програма “Еразъм+“, авторът на разработката – инж. Катя Ценева – зам.-директор на училището, получава Харта за мобилност  в областта на професионалното образование и обучение.
Тази харта признава оперативния капацитет на професионалната гимназия да управлява проекти по мобилност с високо качество, награждава и подпомага  усилията на училището за постигане на висока интернационализация в сферата на професионалното образование чрез програмата „Еразъм+“.
Хартата за мобилност в сферата на професионалното образование признава и високото качество на предишните проекти; дългосрочното задължение  за непрекъснато усъвършенстване на мобилностите, както и стратегическия подход на училището за включване на интернационални мобилности в дейностите си.
Хартата позволява на ТПГ „Стамен Панчев“ да осъществява по- лесно ежегодното си кандидатстване с проекти по програма „Еразъм+“.
Повече за дейностите по новия проект ще бъде съобщено на пресконференцията, на която ръководството на училището ще представи отчет за изпълнение на втория проект по образователната програма.