82-годишната Койна Цолова от етрополското село Ямна вече втора година участва в рекламните клипове на фирма “Леки”. Възрастната жена е избрана съвсем случайно. Това става през лятото на миналата година. Рекламни агенти я забелязват по време на посещението си в етрополското село. Те и казват, че са я харесали и искат да снимат рекламен клип с нея. Баба Койна обаче не им се доверява веднага. Тя помислила, че младите хора са измамници и искат да й вземат къщата. Съседите й също я съветват да бъде предпазлива. Възрастната жена решава да сподели с кмета на селото за предложението, което е получила. Той проучва как стоят нещата и уверява баба Койна, че никой не иска да я измами. Кметът успява да я убеди да участва в снимките. Така Койна Цолова застава пред камерите, за да рекламира наденица от “Леки”. През това лято тя отново е поканена на снимки. Този път за рекламата на кайма - балканска скара.
Баба Койна стана любимка на създателите на рекламата. Производителите на известната марка месни продукти са одобрили възрастната жена за свое рекламно лице и възнамеряват да и отправят и други предложения за реклама.

“Койна Цолова е много жизнен човек, но в момента се оплаква от болежки в краката. Тя е имала четири деца, от които три са починали. Сега се грижи сама за болния си син” – разказа пред botevgrad.com Васил Цолов – племенник на баба Койна. Той живее в Ботевград, но намира време да посети и да се погрижи за известната си родственница от Ямна. "Често чувам стринка ми да благоради на Бог, че е избрана да се снима в рекламите, тъй като с парите от тях успя да плати дълговете си към хранитиления магазин в селото, да си купи дърва, лекарства и въобще да посреща по-леко ежедневните си нужди" - допълни Васил.