На 3 и 4 март в Суботица, Сърбия се проведе 13-ят  международен турнир от клас А Сърбия Оупън. В него взеха участие състезатели от Унгария, Словения, Украйна, Черна гора, Македония, Италия, Румъния, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словакия и Австрия. Ботевградският клуб Таек-кион участва с 9 състезатели, които спечелиха 6 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала.


Виктор Груев и Габриел Витков станаха шампиони и в двете дисциплини, в които участваха. Груев взе златните медали на форма при деца 10-12 г., а на спаринг победи съперниците си в категория до 40 кг. Той бе награден и с купа за най-техничен състезател при децата.


Габриел Витков стана шампион в категория до 63 кг при юноши старша възраст и в дисциплината форма до 1-ви дан.


Цветомир Йолов спечели злато на форма до 2 гуп  и сребро на спаринг до 60 кг при юноши младша възраст. Шестия златен медал взе Цветан Енев на спаринг при деца  10-12 г.  над 45 кг. На форма Енев спечели бронзов медал. Цветелин Кръстанов остана с бронз на спаринг при юноши младша в кат. до 55 кг, след като получи жълт картон от съдиите по време на спаринга с италианеца Фриолу Лука, който стана и шампион в тази категория. Бронзови медали донесоха и Цветелина Георгиева при момичета 12-14 г. - 55 кг и Христо Цаков в кат. до 75 кг при юноши старша възраст.


Украйна грабна първото място при комплексното класиране, България стана втора, а Словения се нареди на трето място.


В края на турнира се проведе гала вечер, по време на която мереха сили състезатели в дисциплината пауър таекуон-до .


Новата дисциплина в таекуон-до ITF е доста по-атрактивна и показва есенцията на техниката на по-професионално ниво, като боят е съвсем реален. Използват се пълната гама от техники с пълен контакт нокаут и нокдаун, от което играта става по-бърза и по-зрелищна.


В нея взе участие представителят на Таек-кион при мъжете Слави Василев. Той спечели сребърен медал, като загуби финала с Рами Шау от СК Фолкън Благоевград, който стана шампион и спечели наградния фонд  определен от домакините.


Следващата седмица предстои участие на нашите таекуондисти във втория кръг на държавния шампионат, който ще се проведе в Пловдив на 10 и 11 март, след който започва подготовката за Европейското първенство в Естония през април. Девет състезатели от Таек-кион бяха поканени в националния отбор, но само четирима от тях ще бъдат част от него и ще представляват България и Ботевградския ни клуб. Това са Виктория Михайлова, Моника Богданова, Валерия Дачева и Николай Петков.