От 16:00 ч. на 15 март в Историческият музей Ботевград ще се проведе награждаването на участниците във втория етап от инициативата "Ботевград – първият уикиград в България". 


По време на втория етап от създаването на WikiBotevgrad са написани и допълнени 66 статии за обекти, личности, история и природа в община Ботевград, което е два пъти повече от първия етап. С голямо значение са и снимките, които илюстрират съдържанието в Уикипедия. До този момент бяха получени над 250 снимки от територията на община Ботевград. Общо участниците са над 20 души. Повечето от тях пишат в Уикипедия за първи път. 


В деня на награждаването ще бъде представена информация за извършеното до момента и това, което предстои в рамките на инициативата. Освен това присъстващите ще имат възможност да научат повече как биха моли да станат част от WikiBotevgrad, ако все още не са се включили в проявата.


Освен за победителите, награда и грамота ще има за всеки участник, допринесъл за създаването на първия уикиград в България. 


Повече информация за WikiBotevgrad може да научите на страницата в Уикипедия - WikiBotevgrad, и на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/wikibotevgrad/.