Срещата-реванш от втория квалификационен кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа между Балкан и холандския Ню Хироус от Ден Бош е тази вечер от 19.00 ч. в Арена Ботевград. Както е известно, в първия мач в Холандия Балкан спечели с 10 точки - 86-76. Победителят от тази двойка ще продължи в груповата фаза на турнира. 


Преди днешната среща двата тима постигнаха победи в първенствата на своите страни. Балкан спечели гостуването си на Академик Бултекс 99 с 86-85, а Ден Бош разгроми като домакин Ротердам с 86-57 /15-16, 32-13, 27-14, 12-14/. По 17 точки отбелязаха Джеси Воорм и Джонатан Уилиямс, с по 12 са Шерил Кешън и Роел Аартс, 11 има Стивън Кук, с 10 точки и 12 борби е центърът Ник Оудендаг. 


За тази среща се завърна в тима гард Мартин Баукнехт, който доскоро се възстановяваше от контузия. Холандският национал не взе участие в първия мач в зала Мааспорт в Ден Бош. 


Въпреки аванса от 10 точки от първия мач, Балкан го очаква труден реванш. "Холандците ще бъдат опасни, тъй като идват тук без да има какво да губят", каза баскетболистът на Балкан Микаел Хопкинс. Старши треньорът на Балкан Небойша Видич е убеден, че мачът днес никак няма да е лесен. "Именно това се опитах да внуша на нашите играчи и се надявам да са ме разбрали", каза сръбският треньор. 


Ден Бош пристигна в Ботевград вчера и направи две тренировки в Арена Ботевград. От холандския тим смятат, че не е невъзможно да заличат пасива си от 10 точки от първата среща, но това в никакъв случай няма да бъде лесно. Ако не успеят да станат победители от двата мача, холандците имат още една възможност да попаднат в груповата фаза - като един от щастливите губещи. На хартия  засега са с най-добра позиция - Керавнос е с минус 11 точки, а румънският Клуж е с минус 13. Така че със сигурност днес Ден Бош ще има и допълнителна мотивация. 


Тримата рефери за днешния мач са: Александър Милоевич и Зоран Митровски от Македония и Али Шакачъ от Турция. Комисар е Слободан Орсевич от Сърбия.