В днешния междинен 22  кръг  на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан загуби в Ботевград от Банско с 1-2. Това е четвърто поражение от началото на пролетния полусезон и второ като домакин. Оттборът има и едно равенство у дома и все още е без победа през пролетта.


Гостите от Банско, които преди мача бяха на 6-то място, а Балкан на 16-то, откриха резултата в 18-та минута след пряк свободен удар. А осем минути по-късно бяха близо и до втори гол, но техен играч се размина с топката на метър от голлинията. Балкан отвърна с няколко удара, които обаче бяха твърде безопасни за вратаря Абдиков.


Две минути след началото на второто полувреме Банско увеличи на 2-0 с удар от около 25 метра, който се оказа непосилен за отразяване от вратаря Йорданов. В последните двайсет минути балканци усилиха натиска и окупираха половината на гостите, което даде резултат. В 81-та минута централният нападател Кристиян Кръстев се пребори за висока топка в наказателното поле на Банско и Кристиян Ковачев забоде топката в мрежата за 1-2. До края на срещата натискът на домакините продължи, но така и не можаха да стигнат до второ попадение.


След тази загуба Балкан остана на 16-то място с 18 точки. Зад него, вече само на 3 точки, е предпоследният Спортист Своге. Последен със 7 точки е Велбъжд. Пред Балкан на 15-то място е Надежда Доброславци с 19 точки, с 3 повече - по 22, са Ботев Ихтиман и Септември Симитли.


Останалите резултати от днешния 22 кръг: Хебър - Ботев Ихтиман 4-0, Миньор Перник - Оборище 0-1, Пирин Разлог - Рилски спортист 0-2, Сл. герой - Надежда Доброславци 1-0, портист Своге - Вихрен 2-0, Беласица - Марек 0-0, Германея - Велбъжд 1-0, Симитли - Чавдар Етрополе 4-2


 


В следващия 23 кръг в събота, 23 март Балкан гостува на Пирин Разлог.