Очевидно недоволни от домакинското равенство 3-3 на Беласица с Балкан, хора от публиката първоначално навлязоха на терена малко преди главният съдия да даде края на срещата. Агресията на зрителите обаче незнайно защо се насочи срещу футболистите на Балкан.


Част от феновете блокираха достъпа им до съблекалнята им на стадион "Цар Самуил" и започнаха саморазправа с играчите, немалко от които  понесоха удари и ритници от развилнелите се фенове на домакините, разказват очевидци. Вследствие на това на Симеон Иванов - Матераци, бяха разбити носът и устата, Петър Василев получи силен удар в задната част на главата, сериозно кроше в тила отнесе и автора на два от головете за Балкан Емил Колев.


Дълго време футболистите на Балкан не можаха да напуснат съблекалнята, а след това и самия стадион. Охраната на мача бе безсилна да спре набезите на биячите, наложи се да бъде извикана полиция.


Всичко това бе предшествано преди мача  от заплашителна словесна агресия към треньора и президент на Балкан Иван Редовски в кафенето на стадиона. Дали подобен подход е имало и към главния съдия не е ясно, но той бе безкрайно благосклонен към играчите на домакините по време на мача. И въпреки това един от помощниците му отнесе ритник.


Какво ще стане след този сериозен инцидент, зависи от доклада, който ще представи в БФС дежурният наблюдател на срещата.